"אני אם לשניים:שיריבת 2 ו9 חודשים ואושרי בן 11 חודש,יש לנו בעיה עם אושרי מבחינת שנת הלילה שלו, מאז שהפסקתי להניק שזה בערך לפני שבועיים הוא ממש לא ישן, נרדם ומתעורר במשך כל הלילה, לא מוכן לטעום אפילו בקבוק דייסה ומעדיף להישאר רעב ולצרוח עד שנרדם שוב ואחרי 5 דק' מתעורר שוב, אנחנו עייפים ומותשים ולא פחות מודאגים.."
בתשובה לשאלתך, אפתח את דברי בכך שלאושרי בנך אין בעיה, כי אם קושי בהתמודדות עם השינוי שנכפה עליו.
בטרם נסרוק את דרכי ההתמודדות וההקלה על אושרי מה שגם יקל עליכם, אני מבקשת ללכת קצת לאחור, בטרם הפסקת להניק...
לפני שהפסקת להניק:
· האם אושרי נרדם ללא כל בעיה, או שהוא נרדם על ועם הציצי בעת הנקה?
· האם אושרי ישן לילות שלמים?
· איפה היית מרדימה אותו ובאיזה מצב – עלייך? בסלון? בחדר השינה שלך/שלו? עם טלוויזיה ברקע? במיטתו?
· האם למעט הפסקת ההנקה עשית עוד שינויים בתהליך שלפני השינה וההירדמות?
· האם הפסקת להניק אותו בבת אחד, ביום בהיר או שהגמילה מהנקה נעשתה בצורה הדרגתית?
· האם אושרי בבית או שהוא נכנס לאחרונה למסגרת חדשה – גן/מעון? גם שינוי שכזה יכול להשפיע והרבה על התנהגותו.
אחרי שענית לעצמך על השאלות מילה, נעשה קצת סדר במטרה לעזור לכם ולאושרי.
המלצות:
1. גמילה מהנקה – אמורה להתבצע באופן הדרגתי ולא בבת אחת. הארוחות שמשאירים לסוף הגמילה, הן: הנקת בוקר (הילד לא אכל כל הלילה) וההנקה שלפני השינה (אנחנו רוצים שהבייבי שלנו ישכב לישון בתחושת שובע פיזי ורגשי). את ההעברה מהנקה לבקבוק יש לעשות בהלך היום - לא בבוקר ולא לפני השינה, תילחמי איתו במהלך היום,, אך לא בשתי הנקודות האלה. בנוסף אני מניחה שאושרי אוכל גם מזון מוצק ושותה מים (ממה הוא שותה מים – מכוס/בקבוק?)
2. ההנקה – הוא אקט מאוד אישי, מחבר ומשרה בטחון על התינוק. קשה לתינוק להיפרד מזה ככל שהוא גדל.
3. יכול להיות מצב שתחליב החלב שבחרתם לתת – לא ממש טעים לאושרי. נסו משהו אחר.
4. אחרי שהרגלנו את אושרי לבקבוק וזה יכול לקחת שבוע שבועיים – אל תוותרי! תהיי אסרטיבית מצד אחד אך חמה, מכילה, מבינה ואוהבת מהצד שני. חשוב לתת לאושרי הרבה בטחון, שהוא לא ירגיש ננטש / דחוי. בחשיבה ובתחושה הפנימית של הילד אי אשפר להילחם, אך אפשר לרפד אותה ולשנות אותו.
5. מהלך הגמילה וגם לאחריה – תני לאושרי הרבה מגע עמוק, ערסול, תנועה, דברי איתו המון על הכל, אך על תתנצלי ואל תתרצי את הפסקת ההנקה.
6. לגבי טקס ההרדמה – חשוב שאושרי יירדם וירגיש בטוח ונוח במיטתו, חשוב שאושרי לא יירדם עם טלוויזיה או אורות שיכבו בהמשך. זאת בכדי למנוע בהלה וחוסר אונים מיותר במהלך הלילה אם וכאשר אושרי יתעורר מכל סיבה.
7. חשוב לבין – לאושרי קשה עם השינוי שנכפה עליו, זה ערער לו את הביטחון העצמי, הוא חש כאילו שאין לו על מי להישען וכן אני שבה ומבקשת – תנו לאושרי בזמן שלכם איתו הרבה מגע עמוק, תנועה, דב גם כשאתם מותרו איתו, אל תכעסו עליו גם כשאתם מותשים, פשוט תבינו קשה לו! דרך ההתייחסות שלכם לשינוי ולתגובות היא זו תביא לסוף הסיפור במהרה.