"בני בן 7 חודשים ועדיין יונק. הוא איננו ישן לילה שלם, קם כל שעתיים (במקרה הטוב) לעיתים כדי לינוק ולעיתים סתם דורש חיבוק. בעקבות המצב הוא גם ישן איתנו במיטה. האם כדאי להלחם איתו בגיל זה על שינה במיטתו וללא הנקה?"
תינוק בן 7 חודשים לא אמור לקום בלילה כל שעתיים בכדי לינוק.
תינוק בן 7 חודשים אוכל כבר אוכל מוצק ולא חי רק על הנקה, ייתכן שבנך לא מקבל את כמות המזון גופו צריך במהלך היום וזה בא לידי ביטוי בקימות תכופות בלילה.
לגבי שינה במיטתו – תמיד מומלץ התינוק/הילד ישן במיטתו, גם כדי שאנו ההורים נישן כמו בני אדם ונוכל לתפקד כראוי ביום המחרת וגם לטובתו כדי שלא ירכוש הרגליים של תלות בכם (תלות בחום הגוף שלכם, בקול שלכם, במגע שלכם).
מה אפשר לעשות?
במשך היום והמיוחד אחה"צ האביסי את בנך במגוון מזונות מוצקים במקום הנקה, את ההנקה תתני ממש לפי השינה.
בשעות אחה"צ תפעילי את בנק מבחינה מוטורית על מנת להתישו. במה אפשר להפעיל ולגרות:
הושטת ידיים לבועות סבון בכל מנח שבו הוא שוהה (בטן, גב, עמידת שש, ישיבה) ולכל הכיוונים – מעלה לזקיפה, מטה לכפיפה, לצדדים לקבלת רוטצייה וכפיפה צידית.
עבודה על מזרון – טפיחות, מעיכות, מגע עמוק בקצב קבוע על מנת להרגיע את מערכות הגוף, מגע טקטילי עדין על מנת לעורר את מערכות הגוף.
במידה ויש לך כדור פיזיו – על הבטן הקפצות עדינות, ניעות לכל הצדדים, גירויי להושטת יד לחפץ או לבועות סבון, אוטו הדבר אפר גם כשהוא יושב וזאת בהנחה שהוא כבר התיישב בכוחות עצמו (אסור להושיב תינוק שלא הגיעה לשלב הזה בכוחות עצמו זה פוגע בשלד ובעמוד השדרה).
חשוב ביותר! כשעובדים עם כדור צריך להניח אותו על מזרון פעילות, שטיח או שמיכה כיוון שהוא יכול להחליק וזה מסוכן מאוד, בנוסף עלייך להיות בעמידת ברכיים מאחורי הכדור על מנת לתת לו תמיכה וגם כדי לשפר את אחיזתך בתינוק ודבר אחרון כשהתינוק שוכה על הכדור החזיקי אותו עם שתי ידייך באזור האגן ולא בבית החזה וזאת על מנת לאפשר לו מקסימום תנועה בפלג גוף עליון).
אם החלטת שאת רוצה שבנך ישן במיטתו, תכיני את עצמך ואת בעלך לתקופה של כשבועיים של לילות לבנים ואם את לא מניקה מתחלקים בלילות.
ראשית על בנך להירדם במיטתו ולא במיטתך, עם טלוויזיה, או בפוף או על הידיים, כיוון שכשהוא יתעורר בלילה הוא יבין איפה הוא נמצא וזה יוציא אותו משלוותו.
שנית – הכיני סדר יום קבוע לזמן שלפני השינה – הורדת האווירה בבית, כיבוי חלק מהאורות, אמבטיה, מגע עמוק בקצב קבוע בכל חלקי הגוף כשהוא במיטתו או על ידייך. לא לעזוב אותו גם כשהוא נרדם להישאר שם עם המגע עם לחיצות עמוקות ונוכחות ושחרור איטי של המגע – לא בבת אחת!
בגיל 7 חודשים אפשר לנסות להשכיב על חצי צד עם בנך מוכן, זה ישפר את שנתו.
כשבנך קם בלילה, גשי אליו הרימי אותו ללא מילים, ערסלי אותו, הישארי שם עוד קצת ואז תניחי אותו בעדינות במיטה ותישארי עוד קצת עם מגע.