"יש לי מספר שאלות על הקפאת חלב שאוב. האם יש צורך להקפיא את החלב השאוב ישר, או שניתן לשמור אותו קודם במקרר(בכדי לצבור כמות)? ואם ניתן כמה זמן לשמור? כשאני מקפיאה חלב בצנצנות זכוכית (מעוקרות), זה בסדר או שניתן להקפיא רק בשקיות בכדי למנוע גישה של אוויר לחלב? ואם אני מקפיאה בצנצנת, כמה מרווח צריך להשאיר להתרחבות החלב בהקפאה?"
1. ניתן לצרף מנות שאובות בתנאי שיהיו בטמפרטורה זהה, כלומר - שתי המנות בטמפרטורת החדר או במקרר. רצוי להקפיא מיד לאחר השאיבה, אפילו במנות קטנות ואז כשאת מכינה לפני המתן את יכולה להוציא מהמקפיא את שתי המנות, להביא אותן לאותה טמפרטורה, לערבב קלות (בתנועה סיבובית, לא לנער כמו בפורמולה את הבקבוק מכייון שזה מפרק חלק מהמרכיבים שנמצאים בחלב אם).
2. המטרה של לשמור חלב אם בשקיות המיועדות לכך הוא לא בגלל האוויר שנכנס אלא בגלל שהן עברו בדיקות מקיפות לגבי ההרכב שלהן והן בטיחותיות לחלוטין ולא מפרישות שום דבר מחומר הפלסטיק לחלב השמור. לגבי בקבוקים גם אם הן מעוקרים עדיין הם עוברים תהליך פיזיקלי כלשהו במקפיא שגורם להם אולי להפריש חומרים. ההמלצה היא לשמר חלב אם בכלים שמתאימים ונבדקו ונמצאו בטיחותיים לתינוק.
אני מצרפת לך לינק עם המלצות משרד הבריאות לאחשון והפשרת חלב אם:
http://www.tipa.co.il/articlePage.asp?articleId=1157