"יש לי תינוקת בת חודש וחצי ואני מיואשת מהרגלי השינה שלה. בתי ישנה כל היום, קמה לארוחות 4-6 שעות אוכלת 120 סיסי מלא וחוזרת לישון. אני מנסה להעיר אותה במהלך היום וזה לא הולך, היא לא קמה ועם כבר הצלחתי להעיר אותה היא רק בוכה. לעומת זאת לאחר הארוחה האחרונה, בסביבות 22:00, היא לא רוצה לישון - אני מוצאת את עצמי ערה איתה עד הבוקר וכמובן שבשעות אלו אני נותנת לה לאכול כל 3 שעות כי היא צורחת ואוכלת 120 סיסי מלא כנראה משלימה את החסר של מהלך היום. יש לי ילד בן שנה ו10 אז קשה לי לישון איתה ביום יש לי כמובן עיסוקים נוספים, אז אני ללא שינה וללא סבלנות אליה ולילד. מחכה לתשובה מהירה ומקווה שיש פתרון חייבת לציין שמקלחות אני עושה לה בצהריים מכיוון שקר וגם הילד בגן אז זה נטו שעה שלי ושלה בכיף"
היום והלילה התהפכו אצל בתך, ולכן היא ישנה ביום וערה בלילה.
זה נובע מכך שהשעון הביולוגי מתחיל רק להתפתח סביב גיל חודש וחצי-חודשיים, וסביר שאצלה עדיין לא התפתח עד הסוף.
יש מספר דברים שיכולים לעזור לזרז את התפתחות השעון הביולוגי:
1. כשמגיעה שעת בוקר והיא מתעוררת (למשל סביב 7 או 8 בבוקר) - תחליטי שזו שעת ההתעוררות שלה ואל תחזירי אותה מייד לישון, אלא כאשר היא מתעוררת
תערכי "טקס בוקר טוב" - פתחי תריסים והכניסי הביתה הרבה אור יום. תאכילי אותה באור.
2. בהאכלות במהלך היום תאכילי אותה מחוץ לחדר שלה ובאור. חשוב עד גיל 4 חודשים להאכיל אותה בכל 3 שעות במהלך היום, אז עשי זאת, אם לא מתעוררת לאכול - תעירי אותה. בגיל 4 חודשים ניתן להוריד את התדירות לכל 4 שעות האכלה.
3. לקראת שנת הלילה - טקס שינה - אמבטיה חמימה, מעבר ישר לחדר השינה שלה עם אור מעומעם או חשוך, הנקה/האכלה ולישון.
בכל שלב מעכשיו והלאה ועד הבוקר (7 או 8) הכול נעשה בחושך - האכלות, החלפת חיתול, בחושך ובחדר שלה.
מהתיאור שלך נשמע שבתך לא רגועה די הרבה, במהלך היום והלילה, ואני ממליצה לך מאוד לנסות עיטוף בשמיכת עיטוף דקה, כדי לעזור לה להירגע.
העיטוף מקל מאוד גם על הגזים.