עד גיל חצי שנה הוא אמור לקבל מזון מוצק אך ורק כטעימות ולא על חשבון בקבוקים/הנקה. את יכולה לתת לו גם קצת יותר מ- כפיות של 3 טעימות ביום אם את רואה שהוא אוהב את זה ומשתף פעולה. בסופו של דבר מומלץ לחכות לארוחות של ממש לגיל חצי שנה בעיקר מבחינה התפתחותית, התינוק בשל יותר להתמודדות עם מעבר למוצקים עקב שליטה טובה יותר בראש ובגב, מיומנויות בליעה המסייעות במניעת שאיפת האוכל לריאות בטעות.
קטניות:
את הקטניות ניתן להוסיף למרק או להגיש בנפרד. מומלץ להתחיל בעדשים אדומות הקלות לעיכול ולהמשיך באפונה יבשה, עדשים ירוקות, שעועית לבנה ואפילו חומוס.
דגנים:
דגנים כמו אורז ושיבולת שועל ניתן להוסיף למרק התינוק. בשלב מאוחר יותר ניתן להגיש לתינוק קוסקוס, פסטה וגריסים. יש לבדוק רגישות לגלוטן לפני התחלה זו.
ביצים:
בגיל הטעימות ניתן לחשוף לביצה עד 2 כפיות ביום או מזון שמכיל ביצה במקום (למשל פשטידה) יש לזכור כי בגיל זה אין שיניים ולכן הטקסטורה של האוכל צריכה להיות מתאימה.
אין בעיה לטגן את הביצה עם מעט שמן זית.
תיבול
מבחינת תיבול לא מומלץ לתבל את האוכל בשלב הטעימות. גם לאחר מכן יש לנסות לצמצם את הכמות למינימום ולהשתדל להימנע לפחות עד גיל שנה.
לאכול ביצה שלמה ממש - ניתן לתת רק בגיל 10 ח'.
מאפים:
בשלב זה הוא עדיין לא אמור לאכול מאפים, כאשר יעבור למזון מוצק ולארוחות שלמות של ממש תוכלי לתת לשלב לו בתפריט פשטידות, לחם החתוך לחתיכות קטנות.
מצרפת לך כתבות שונות בנושא מהאתר:
http://www.tipa.co.il/articlePage.asp?articleId=1083
http://www.tipa.co.il/articlePage.asp?articleId=1082
http://www.tipa.co.il/articlePage.asp?articleId=660