מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


הודעות אחרונות מהפורום

 

פנאי והפעלות > חגים ומועדים עם ילדים

מתכונים מנצחים לארוחת ערב ראש השנה

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 26/11/2018
מתכונים מנצחים לארוחת ערב ראש השנה

מתלבטים מה לבשל לארוחת החג? קבלו מתכונים חגיגיים, טעימים ויחסית קלים להכנה, שתרמו לנו בנות פורום טיפת חלב ברשת

ערב ראש השנה הוא הזדמנות נהדרת להכיר לכם/ן את מדור "מתכוני הגולשים" של אתר "טיפת חלב ברשת". בנות הפורום שלנו שתפו, כתבו ובעיקר בישלו מתכונים רבים שישמשו אתכם לאורך כל השנה - בוקר, צהריים, ערב, שבתות, חגים ומועדים והכי חשוב - גם תרמו לנו עשרות מתכונים מיוחדים המיועדים לקטנטנים.
 

לרגל ארוחת החג החלטנו לשתף אתכם במספר מתכונים טעימים וקלים להכנה, כדי לעזור למי מכם/ן שעדיין מתלבטים מה לבשל לארוחת החג. אז קבלו תשעה מתכונים, חלקם מיועדים להורים וחלקם גם לילדים.

למתכוני ילדים מומלצים - לחצו כאן

 

שימו לב - המתכונים המכילים דבש אסורים למאכל תינוקות עד גיל שנה
 

     פאי הרועים של מירי777

מירי   

      מצרכים

700 גרם תפוחי אדמה
500 גרם בשר בקר טחון
1 שן שום כתושה
2 בצלים, קצוצים
3 כפות שמן זית
1/2 כוס ציר בקר או ציר עוף או מים
1 כפית רוטב וורסטרשייר
מעט טימין, יבש או טרי
מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

דוקרים את תפוחי האדמה במזלג, ומרככים במיקרוגל כ-8 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. מקלפים, שמים בקערה ומועכים היטב למחית חלקה. מוסיפים לפירה כף שמן זית ומערבבים היטב.

מחממים את 2 כפות השמן הנותרות במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים אותו היטב עם מזלג, ומטגנים עד שישחים. מוסיפים את התבלינים, רוטב הוורסטרשייר, וחצי כוס הנוזל, ומבשלים עד שרוב הנוזל מצטמצם.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית. מעבירים את תערובת הבשר לתבנית ומיישרים. מורחים מעל את הפירה (זה די קשה. מומלץ להעזר במרית ואפילו באצבעות).

אופים במשך 30 דקות, או עד ששכבת הפירה משחימה.



חזה עוף ממולא של ליז260180  
 

מצרכים

אורז לבן
חזה עוף
ניילון נצמד
מלח
פלפל
כל תבלין או רוטב אחר שעולה בדעתכם/ן

 

אופן הכנה
 

מבשלים סיר אורז לבן (או אורז אחר) לוקחים חזה עוף ודופקים אותו לפרוסות דקות.

מניחים את חזה העוף על רצועת ניילון נצמד ומניחים עליהם כדור של אורז ותופסים את קצוות הניילון ועוטפים את האורז עם הזה העוף כך שיראה כמו חזה עוף ממולא.

קושרים טוב לכדור ושמים בתוך סיר עם מים רותחים (שהורתחו מראש עד עשר דקות).

כשהעוף מתקשה ומתבשל מוציאים ומורידים את הניילון, מניחים בתוך תבנית עם רוטב לטעמכם ומכניסים לתנור לחצי שעה נוספת.

המנה יוצאת יפה ומרשימה (בעלי מתלהב מאוד כשאני מכינה) ומדובר בסך הכל בעבודה של שעה לכל היותר.
 


האורז המתוק של angel202

מצרכים
 

  • 3 כפות שמן זית 
  • 1 בצל קלוף, חתוך לקוביות קטנות
  • ½ כפית הל טחון
  • 2 עלי דפנה
  • 1 מקל קינמון
  • 4 יחידות ציפורן
  • 400 גרם אורז בסמטי
  • 1 ליטר של ציר ירקות (אפשר מאבקה)
  • 150 גרם מעדן משמש 100% פרי 
  • 1 כף ג'ינג'ר מסוכר 
  • מלח, פלפל
  •  
     

אופן הכנה

מחממים תנור לחום בינוני - גבוה (175 צ.). מחממים בסיר חסין חום (המתאים לחימום בתנור) את השמן לטיגון ובישול. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ-5 דקות, עד שהופך לשקוף. מוסיפים עלי דפנה, הל, קינמון, ציפורן ואורז ומערבבים כשתי דקות. 

מוסיפים לסיר את הציר, מעדן משמש, ג'ינג'ר ומביאים לרתיחה. מורידים מההלהבה, מכסים במכסה ומעבירים לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שכל הנוזלים נספגו באורז. מוציאים מהתנור, מערבבים בעזרת מזלג ומתבלים במלח ופלפל.


לתינוקות: עוף עם ענבים וקישואים של angel202
 

מצרכים
 

1 חזה עוף
8 ענבים קלופים (ירוקים) וללא חרצנים
1/4 כוס ציר עוף (הנוזלים של מרק עוף מסוננים)
1 קישוא רחוץ מקולף ופרוס
1 כף דייסת אורז לתינוקות

 

אופן הכנה 

חותכים את העוף לפרוסות שמים בסיר קטן את כל החומרים חוץ מדייסת האורז
מבשלים את הכל יחד חצי שעה
מעבירים למיקסר שהתערובת מגיעה למרקם רצוי מסמיכים עם דייסת האורז 


  סלט הרימונים של hasson
 

מצרכים

צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור רוקט
5 גבעולי נענע
30 גרם גרעיני חמניה קלויים
20 גרם גרעיני שומשום קלויים
40 גרם צנוברים קלויים

 

לרוטב

מיץ מ-1/2 לימון
מיץ מ-1/2 תפוז
6 טיפות שמן שומשום
6 טיפות רכז רימונים
כפית חומץ סיידר תפוחים
כפית דבש
כף שמן קנולה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור.
 
אופן ההכנה
 
רוחצים ומיבשים היטב את העלים (הכוסברה, הפטרוזיליה, הנענע והרוקט).
 
תולשים את העלים ללא הגבעולים מהכוסברה והפטרוזיליה (את הנענע והרוקט מספיק לקרוע לשניים).
 
מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת עם מכסה (ניתן לאחסן במקרר את שאריות הרוטב לשימוש נוסף - עד שבוע).
 
מניחים את העלים בקערת הגשה, מפזרים מעל את גרגירי הרימונים, גרעיני החמניות, השומשום, הצנוברים ומזליפים את הרוטב.

  
לתינוקות: אורז עם בטטה של מעיין

לבשל בסיר אורז לבן רגיל.
בסיר נפרד לבשל בטטה כמו לפירה (חתוכה לקוביות).
לחבר ביניהם לאחר שהם מוכנים, להוסיף מלח, רבע כפית קנמון ופלפל שחור.


פאי התפוחים של מירי 777
 

מצרכים לקלתית

150 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות.
280 גרם קמח (2 כוסות)
11/2 כפיות אבקת אפייה
2 חלמונים
 
מצרכים למלית

7 תפוחים ירוקים (גרנד סמית), קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/2 כוס מים
1 כף קינמון
1 כף קורנפלור
 
הכנת הקלתית

בקערת המיקסר שמים אבקת סוכר, אבקת אפייה, קמח, חמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם פרורי. מוסיפים חלמונים ומעבדים עוד קצת.

לוקחים את הפרורים, יוצרים כדור, עוטפים בנילון נצמד, משטחים מעט את הכדור ומכניסים למקרר לשעה. מוציאים ומחלקים את הבצק ל-2/3 ו-1/3 מרדדים את החלק הגדול של הבצק על נייר אפייה, מרימים את נייר האפייה עם הבצק ישירות לתבנית הפאי ומרפדים את התבנית. מורידים שולי בצק מיותרים ומכניסים למקרר לרבע שעה (לא לזרוק שאריות, לצרף אותם לשליש הבצק שנותר).

הכנת המלית

מכניסים לסיר את קוביות התפוחים, המים, הסוכר ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים קינמון, קורנפלור, מערבבים היטב, מסירים מהאש ומצננים.
 
הרכבת הפאי

מוציאים מקירור, ממלאים במלית התפוחים ומיישרים. משליש הבצק הנותר יוצרים גלילים ברוחב 1 ס"מ (את זה לעשות בידיים מקומחות) המתאימים לקוטר התבנית, ומסדרים אותם בצורת שתי וערב מעל מלית התפוחים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות.

לאחר שהפאי התקרר אפשר לפזר אבקת סוכר לקישוט.
 


עוגיות החלבה של keren30
 

rfמצרכיםמצרכים

2 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
4 כפות טחינה
4\3 מחמאה חתוכה קוביות
קורט מלח
2\1כפית סודה לשתיה
1 סוכר וניל

 

אופן הכנה

לערבב את כל המוצרים עד לקבלת בצק אחיד .
להכין מהבצק עיגולים בגדלים שווים, למעוך אותם מעט ולהכניס לבין 5-10 דקות לתנור. מתקבלות עוגיות טעימות שנהדרות עם הקפה.

 

עוגת הדבש של angel202

 

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק

1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
4 ביצים
1 כוס ( 240 מ"ל) שמן 
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (320 גרם) דבש
1 כף קינמון
1 כפית ג’ינג’ר טחון
קמצוץ ציפורן
1 כוס (240 מ"ל) קפה רותח (כף אבקת קפה וכוס מים רותחים)

אופן הכנה

 

מחממים תנור ל-160 מעלות.
מנפים יחד קמח עם אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה בקערה גדולה.
טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן, סוכר, דבש, קינמון, ג’ינג’ר וציפורן.
יוצרים גומה בתערובת הקמח, ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים קפה רותח לתערובת בפעמיים שלוש, וטורפים בזריזות לקבלת בלילה אחידה ודלילה.

יוצקים מיד את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על שני שלישים מגובה הדפנות, כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה. אופים 35 – 40 דקות (20 – 25 דקות לעוגות אישיות), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).



 

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן