החלטנו לשתף אתכם ב-6 מתכונים שתינוקות אוהבים, מתכונים שהעלתה לפורום הגולשת (מיטל) angel202, שהיא גם אמא וגם סוג של בייבי-שפית.
שיהיה בתיאבון!
1. דייסת איטריות
מצרכים:
כוס אטריות דקות
כוס וחצי חלב מורתח
כפית שטוחה של חמאה (ללא מלח)
כף וחצי סוכר
אופן הכנה:
שופכים את החלב לתוך סיר וממתינים לרתיחה.
כשהחלב רותח יש להוסיף את האטריות ולבשל על אש נמוכה עד שהאטריות מוכנות(רכות).
יש להוסיף כף וחצי סוכר, להוריד מהאש ולתת לדייסה טיפה להתקרר.
המתכון מתאים לגיל שנה ומעלה בגלל החלב
מצרכים:
3 כפות שיבולת שועל
חצי כפית דבש/סילאן (דבש מותר אך ורק לתינוקות מעל גיל שנה)
כפית גדושה של טחינה גולמית (100% סומסום)
שליש כוס מים
אופן הכנה:
יש לערבב את כל המצרכים יחד עד לקבלת תערובת אחידה וטעימה.
מצרכים:
מלון
אבטיח
תפוח עץ
חצי בננה
וכפית טחינה
אופן הכנה:
מצרכים:
תפוחי עץ צהובים
אופן הכנה:
מבשלים את תפוחי העץ בסיר עם מים.
מוסיפים 2 מקלות הקינמון בשביל הטעם
מבשלים הכל ביחד כשעה ולאחר מכן מורידים את הסיר מהגז
מקררים את תפוחי העץ, מקלפים ומכניסים לבלנדר.
מצרכים:
1/2כוס עדשים ירוקות או כתומות
1/2 כוס אורז (ניתן להשתמש באורז מלא)
כף שמן זית
1 בצל בינוני
1 שן שום
אופן הכנה:
לאחר מכן לוקחים סיר, שופכים לתוכו שתי כוסות מים ומוסיפים למים את העדשים, האורז הבצל והשום.
מביאים את הסיר לרתיחה ואז מנמיכים את אש ומבשלים עם מכסה סגור כ-45-50 דקות, עד שכל המרכיבים מתרככים.
לאחר מכן מרסקים את כל תכלות הסיר בבלנדר.
לגיוון אפשר להוסיף כל ירק מבושל אהוב.
העדשים עשירות בברזל ובצירוף אורז גם הערך החלבוני עולה.
המרק מומלץ מגיל 9 חודשים, יש להציע אותו בהתאם לבשלות הילד
מצרכים לקציצות:
חזה עוף טחון
פלפל
אופן הכנה:
מערבבים מעט חזה עוף טחון (אני מבשלת לבתי בכל כ-2 כפות) מוסיפים מעט פלפל, מלח, כמון, כפית שמן, פרורי לחם ופטרוזיליה קצוצה.
לשים ומכינים כדורי קציצות ולאחר מכן מכניסים לטוסטר לאפיה עד שהן מוכנות.
להכנת הפירה:
מרתיחים תפוח אדמה עם כפית אבקת עוף, לאחר ההרתחה מוציאים את מרבית המים מהסיר ומועכים. בסוף מכניסים את הכל לבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.