מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


מתכונים לילדים > לחם

הבורקיטוס של angel202

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 25/8/2010
הבורקיטוס של angel202

בורקסים קטנים וטעימים במילוי גבינה

מצרכים לבצק


4 כוסות קמח
1 גביע שמנת תנובה אורגינל
1/4 כוס חלב תנובה 3%    
50 גרם חמאת תנובה
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית סוכר 

החומרים למלית


200 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל
1 גביע גבינה בולגרית או פטה פיראוס
2 חבילות (100 גרם כל אחת) פתיתי פרמזן לפסטה מסדרת "השף הלבן"
1 גביע (250 גרם) גבינת תנובה 5%  או 9% 
3 שיני שום כתושות. 
החומרים לציפוי:
1 ביצה 
100 גרם שומשום (ניתן לגוון עם שומשום שחור או קצח) 
2 תבניות מרופדות בנייר אפייה.


אופן הכנה

לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
מקררים כשעתיים במקרר.
מגרדים את גבינת הקולאז’ קצ’קבל, מפוררים את הגבינה הבולגרית או הפטה ומערבבים יחד עם שאר מרכיבי המלית. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 
מחלקים את הבצק ל-4, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 2 מ"מ, וחורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ. 
מניחים בכל עיגול כפית מהמלית וסוגרים לצורת חצי ירח (מהדקים היטב כדי המילוי לא יצא בזמן האפייה).
מברישים בביצה  ומפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות עד להזהבה.

בתאבון

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן