מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


מתכונים לילדים > תוספות ושונות

השקשוקה של אורטל

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 26/8/2010
השקשוקה של אורטל

שקשוקה מושקעת במיוחד המתאימה לכל ארוחה ולכל שעה ביום

מצרכים:
4-5 עגבניות פרוסות (אין צורך לרסק)
4 פלפלים חריפים (אני אוהבת לקצוץ אותן אבל מי שמפחד מחריף יכול לוותר עליהם או להשאיר אותם שלמים)
5 ביצים (אצלנו זה 2 לכל מבוגר + 1 לאורני הקטן, אז תעשו את החישוב שלכם)
2 פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות
רסק עגבניות קטן
כוס עגבניות מרוסקות (מוסיף המון למרקם)
2 כפיות שום טחון (אני משתמשת בקפוא)
1/4 כוס שמן
פפריקה מתוקה (לא חובה)
מלח
פלפל שחור (אם לא הלכתן על הפלפל חריף)
(כל התבלינים על-פי הטעם של כל אחת)

אופן ההכנה:
1. במחבת עבה ועמוקה מחממים את השמן, לאחר מכן מוסיפים את העגבניות והפלפלים אל תוך המחבת כ-5 דקות.
2. לאחר מכן מוסיפים את המלח , שום טחון, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות ומערבבים. במידה ואין מספיק נוזל , הוסיפו מים ע"מ שיתקבל רוטב (בשביל לטבול את החלה). לערבב טוב-טוב .
3. להנמיך את האש ,  לשבור את הביצים כמו חביתת עין ולכסות במכסה עד שהביצים מתקשות.
4. לכבות את האש (זה חשוב :-) ) , לחלק מנות לכל אחד ולהתחיל לזלול!
5. ללכת לישון צהריים, על בטן מלאה עד ארוחת שישי בערב :-)   (סתם פנטזיה, שאין מצב שהיא מתגשמת)
בתיאבון! 

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן