מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


מתכונים לילדים > מתכוני ילדים

חלה לשבת שגם הילדים יאהבו

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 21/2/2017
חלה לשבת שגם הילדים יאהבו

שבת בלי חלה טרייה היא לא שבת אמיתית ואם יש לכם ילדים קטנים בבית הם ללא ספק מחכים כל השבוע לקבלת השבת החגיגית. לפניכם טיפים נהדרים ומתכון מנצח להכנת חלות מתוקות ובריאות לבד בבית

אחד מן המאכלים ששולחן חגיגי או שולחן ארוחת סוף השבוע לא יהיה שלם בלעדיהם, היא כמובן חלת השבת. מה יותר טוב מחלה טרייה, פריכה ובעלת ניחוח שזה עתה יצאה מהתנור? אך מה שערב לחיכם של מבוגרים רבים, אינו נחשב מאכל כה מיוחד בעיני ילדים, ורבים מהם כפי שבוודאי נוכחתן לראות בביתכן שלכם, אינם ששים לאכול מן הלחם הזה. במיוחד כדי לפתור את הסוגיה הזו יש לנו שלושה טיפים לאיך להפוך את המאכל המסורתי הזה לערב גם לחיכם של ילדים ובריא לא פחות.. וכמובן - מצורף גם מתכון. 
 
טיפ 1#- ערבו את הילדים בהכנת החלה
 
אחד הטיפים החשובים בכל הקשור לאוכל וילדים, הוא לגרום להם להיות מעורבים באוכל. ילדים אוהבים מאוד להיות במטבח ולחוש דברים בידיים וישמחו לעזור לכן להכין כל דבר אם רק תבקשו ותיתנו להם את ההזדמנות, בזהירות הנחוצה כמובן. כיצד ניתן לעשות זאת? אם אתן מכינות למשל את החלה וצריכות ללוש את הבצק, הראו לילדים פעם אחת איך יש ללוש ואז תנו להם לעשות זאת. ההתעסקות בידיים והיכולת לחוש את המזון לפני שהוא מוכן תעורר בהם עניין רב. כמובן, שרצוי לא להסתמך רק על הלישה שלהם, וללוש בעצמכן בסיום היטב ליתר בטחון. עוד שלב שבו אפשר לערב את הילדים הוא קליעת החלה. ניתן לחלק את הבצק לחלקים קטנים , ולתת לילדים לקלוע את החלות בצורות שונות. אם תחלקו את הבצק גם לרצועות קטנות לאחר החלוקה הראשונית הם ממש יוכלו להכין לעצמם חלה קטנה ואישית שהם בוודאי ישמחו ליהנות ממנה בעצמם. 
 
טיפ 2#- הכניסו לחלה חלב או מעט תמצית ווניל בעת שלב הכנת הבצק
 
אם אתם שומרי כשרות ומפרידים בין בשר וחלב, הטיפ הזה יכול להיות קצת בעייתי ובכל זאת, אם מדובר בארוחה חלבית, תלך איתה היטב, חלב המבוססת בין השאר על בצק שחלק מחומרי הגלם שלו הם חלב. החלב נותן לבצק מעט מתיקות וכן אווריריות מיוחדת היוצרת בצק עם טעם מיוחד שיכול להיות שהילדים יאהבו יותר לעומת הטעם יחסית נייטרלי של החלה הרגילה והבסיסית. 
 
עוד אופציה כדי ליצור בצק מתקתק יותר, שגם יכול להתאים לארוחה בשרית, היא בעת הזיגוג הסופי של הבצק, בטרם הכנסתו לתנור לאפייה, ניתן לערבב עם הביצה הטרופה מעט אבקת וניל או תמצית וניל ולערבב היטב. החלה תקבל ציפוי חיצוני מתוק, מיוחד וונילי ובעל ריח נהדר. אגב, את הווניל, אם אתם מאוד אוהבים ניתן להכניס גם לתערובת ממנה מכינים את הבצק עצמו. תוספת הווניל תתאים היטב גם לחלות מקמח מלא וגם לחלות רגילות. 
 
 
 

טיפ 3# - החלטתם להכין חלה בריאה? לכו על שיטת החצי חצי
 
בבתים רבים, מנצלים את העובדה שמכינים את חלת השבת בבית, כדי להכינה ממרכיבים בריאים ומזינים יותר. אומנם 100 אחוז קמח חיטה מלאה, היא האופציה המועדפת ליצירת לחם בריא ומשביע, אך בעיני ילדים הטעם יהיה תפל והם לא יהנו מהחלה הזו. אז מה עושים? מחלקים את הכנת הבצק, כך שהוא יהיה מורכב ב-50-60 אחוז מקמח חיטה מלאה ושאר האחוזים מקמח לבן רגיל. כך מתקבל לחם שהוא קצת יותר אוורירי, קל לאכילה,  וגם בעל טעם קצת יותר מתוק. 
 
וכעת לאחר, שנתנו לכם מספר טיפים מעניינים לאיך ליצור לחם מעניין יותר עבור הילדים, כפי שהבטחנו - מצורף מתכון:
 
 
מתכון ל-2 חלות שבת בסיסיות ומתוקות 
 
1 ק"ג קמח לבן או חצי ק"ג לחם לבן וחצי ק"ג קמח חיטה מלאה
1 שקית שמרים טריים
1 שקית משפר אפייה/ אבקת אפייה (משפר את התוצאות אבל אינו בגדר חובה)
150 גר' סוכר (3/4 כוס לערך)
100 מ"ל שמן קנולה (חצי כוס)
2 ביצים גדולות
1 כף מלח שטוחה (הקפידו שלא להשתמש במלח גס כדי לא לקבל טעם מלוח מדי)
1 ו-3/4 כוסות מים פושרים קצת מעל טמפ' החדר
1 ביצה טרופה לזיגוג הבצק
אופציונאלי - לפי הטעם: תמצית וניל, שומשום, פרג, שקדים לפיזור על הבצק (יש לקחת בחשבון איזו תוספת תתאים לילדים בהתאם לגילם, כדי שלא תסכן אותם חלילה בחנק).
 
אופן ההכנה:
 
1. לתוך קערת מיקסר מכניסים את הקמח או תערובת הקמחים, השמרים, הסוכר, השמן,  הביצים, המלח, ומשפר אפייה/ אבקת אפייה. מתקינים את וו הלישה ומתחילים בלישה איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים בלישה באותה מהירות עד שמקבלים בצק רך, אחיד ושאינו נדבק יותר לדפנות. 
 
2. אם לא נעשה שימוש במשפר אפייה - יש לתת לבצק זמן תפיחה של שעה לערך עד אשר הבצק מכפיל את גודלו בקערה נפרדת ומכוסה ובמקום חם. 
 
אם הוסף כבר משפר האפייה -  מכניסים לכלי נפרד ונותנים לבצק לתפוח במשך 15 דקות בדיוק.
 
3. לאחר שהבצק תפח, מאגרפים אותו קלות ובעדינות ומחלקים לשני חלקים שווים. בוצעים כל חלק ל-3 חלקים. את שלושת החלקים מגלגלים לצורת חבל וקולעים מהם חלה. 
 
4. מעבירים בזהירות לתבנית אפייה עם נייר אפייה משומן ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא שוב מכפיל את גודלו. לאחר התפיחה, מורחים כל חלה בביצה הטרופה ומפזרים מעל את השקדים/השומשום/הפרג. אם החלטתם ללכת על ציפוי הווניל - ערבבו אותו עם הביצה הטרופה ומרחו על הבצק. 
 
5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לאפייה במשך 35 דק' או עד שהחלות מקבלות גוון חום - זהוב. 
 
וכדי שתהיו בטוחים שאתם מכינים את החלה בצורה הנכונה, צפו בסרטון הדרכה:
 

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן