מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


תינוקות > תזונה תינוקות

איך תכינו בעצמכם פסטרמה וממרח שוקולד?

מאת: רינת ארם - מאירמן | פורסם: 29/11/2017
איך תכינו בעצמכם פסטרמה וממרח שוקולד?

אם אתם מעוניינים להפוך את המטבח שלכם לבריא יותר, כדאי לכם לנסות להכין גרסאות ביתיות למזונות מעובדים שהילדים אהובים. בכתבה זו תמצאו שני מתכונים יצירתיים וטעימים

הכתבה מאת:
רינת ארם - מאירמן מהבלוג מנדרינה – www.mandarinat.com
 

בניסיון להפחית את המוצרים המעובדים ומלאי התוספים שאנחנו פחות מעוניינים להכניס לגוף, אני ממליצה לנסות להכין גרסאות ביתיות.

מדובר בתהליך הכנה פשוט, שנעשה בו שימוש במוצרים שבדרך כלל זמינים בכל סופר או מקסימום בחנות טבע. זה נכון הטעם לא תמיד זהה, כיוון שהמוצרים הקנויים מועשרים במחזקי טעם – כדי להגביר את הטעם והריח של המזון.

אבל ניתן ליצור גרסה ביתית טעימה ולשלב אותה בסבלנות בתפריט הביתי. לפחות בחלק מהזמן. הרעיון המרכזי הוא להמשיך לנסות, לשנות ולשחק עם הכמויות והרכיבים עד שמגיעים לגרסא המוצלחת שלכם.

 

לדוגמא - פסטרמה. גם המוצרים שמתהדרים בכותרות כמו "עשוי מנתח שלם" וכדומה, עשירים בסוכרים, נתרן וחומרים משמרים. חלקם מכילים מחזקי טעם כמו מונוסודיום גלוטמט או אחרים.
 

פסטרמה ביתית היא היחידה שאתם יכולים להיות בטוחים שאכן עשויה מ-100% בשר ואתם שולטים על התוספות. היא גם טעימה מאוד ויכולה להחליף פסטרמה בכריך או כנתחי בשר בארוחה קלה או עיקרית. אני ממליצה להכין אותה מחזה הודו, שעשיר יותר בברזל מאשר עוף וגם דל בשומן. ניתן להכין את הפסטרמה הביתית  גם מחזה או כתף בקר.
 

הרשת מלאה במתכונים להכנת פסטרמה ביתית, כולם מתבססים על רעיון של כבישת הנתח למשך כמה שעות, ואחר כך צלייה איטית שלו עם התבלינים הרצויים.
 

מתכון לפסטרמה ביתית:
 

 

- קנו פרפר חזה הודו נקבה – חתוך לשני נתחים. ספרו לקצב על כוונתכם להכין פסטרמה, והוא ידאג לבחור לכם נתח חלק ואחיד שיהיה נוח יותר לצלות ולפרוס (ואם לא, תחליפו קצב :-))
 

- הניחו את הבשר בקערה מלאה במים קרים עם 2 כפיות מלח ו-2 כפיות סוכר.


- את הקערה עם הבשר שימו במקרר למשך לילה (או 8-10 שעות).

 

- יש להוציא את הנתח מהמקרר ולספוג נוזלים בעזרת מגבת נייר נקייה.
 

- עכשיו מורחים על הנתח את התוספת הרצויה שמעניקה את הטעם והריח לפסטרמה, לדוגמה:
 

שמן זית + דבש או סילאן +פפריקה מתוקה/ שמן זית + סויה + דבש או סילאן/ שמן זית + פלפל שחור גרוס + אבקת חרדל/ סילאן + אבקת קארי ירוק. שני השילובים הראשונים מתאימים יותר לילדים.
 

את הנתח המתובלן צולים בתנור למשך 50 דקות בחום של 160 מעלות. מומלץ לשים את הנתח בתבנית על מצע מלח גס, כיוון שהוא סופח את הנוזלים שיוצאים מהבשר ועוזר לשמור על עסיסיות הנתח.
 

את נתח הפסטרמה פורסים דק ככל האפשר. אפשר להגיש בכריך או בטורטייה, קר או חם.
 

ממרח שוקולד ביתי:
 

ממרח שוקולד (ולא משנה מאיזה סוג), מכיל כמות גבוהה של סוכר ושומן, בעיקר רווי. אפשר להכין בבית ממרח שוקולד טעים ללא סוכר מעובד וללא שמן. אפשר למצוא ברשת המון מתכונים לממרחי שוקולד, בחרתי במתכון בסיסי ולאחר מכן פירטתי תוספות שניתן לשלב.
 

ההכנה היא פשוטה, ואחרי ניסיון אחד אפשר לשנות כמויות בהתאם לטעם המועדף.
 

ממרח שוקולד ביתי מכיל אבקת קקאו איכותית, ממתיק כגון דבש/סילאן/מייפל. הסילאן הכי ניטרלי ומתאים. חשוב לשים לב שהוא ללא תוספת סוכר, ואם בחרתם במייפל – ודאו שמדובר במייפל אמיתי ולא בסירופ "בטעם" מייפל.

בנוסף הממרח מכיל שמן – המומלץ ביותר הוא שמן קוקוס מכבישה קרה, הוא בעל ערכים תזונתיים גבוהים וגם מתאים ביותר בריח ובטעם לממרח. אפשר להכין גם עם חמאת קוקוס (להשיג בחנויות הטבע או במחלקות הטבע בסופרים). ניתן להשתמש גם בחמאה או שמן אחר, אך זה פחות מומלץ.

המרכיב האחרון הוא חלב - המומלץ ביותר הוא חלב שקדים או משקה אורז ושקדים/ משקה אורז ואגוזי לוז – אותם ניתן לקנות כמעט בכל סופר ובהזדמנות זאת לנסות להגיש לילדים במקום החלב הרגיל. חשוב לבדוק שמדובר במשקה אורגני ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים. ניתן להשתמש גם בחלב רגיל אך הוא פחות מומלץ וגם מקצר את חיי הממרח שלכם במקרר אחר כך.

 


המתכון:


- לבשל על אש נמוכה חצי כוס אבקת קקאו, חצי כוס סילאן, 2 כפות שמן קוקוס ו-2 כפות חלב שקדים.  אפשר להוסיף כפית תמצית וניל, אפשר לאחר הבישול לרסק במעבד מזון עם 2 כפות אגוזי לוז קלויים, או להוסיף תמר מרוסק. ניתן אפילו להוסיף 4 קוביות שוקולד מריר איכותי (70% מוצקי קקאו ומעלה) ולהמיס פנימה. 
 

- הממרח המתקבל נוזלי, יש להעבירו לצנצנת זכוכית נקייה (רצוי כזו שעברה עיקור במים רותחים או במדיח כלים) ולשמור במקרר.

- אם השתמשתם בשמן קוקוס, הוא מתגבש במקרר וכך מתקבל ממרח מוצק יותר. אם הממרח מוצק מדי וקשה למרוח אותו, ניתן לחמם מספר שניות במיקרוגל כדי להחזירו למצב נוזלי – ולזכור בפעם הבאה לשים יותר נוזלים (חלב שקדים).
 

בהמשך לכתבה הקודמת על דגני הבוקר, אני אישית מעדיפה לתת לילדיי פרוסת לחם שיפון עם ממרח שוקולד ביתי מאשר קערת קורנפלקס. נראה שגם הם מעדיפים את הגיוון הזה, עכשיו רק צריך לדאוג שתהיה צנצנת כזו במקרר ולהתאפק לא לחסל אותה עוד לפני שמעבירים לצנצנת.

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן