מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


תינוקות > תזונה תינוקות

תפוחי אדמה: מתי הם מסוכנים למאכל?

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 31/1/2017
תפוחי אדמה: מתי הם מסוכנים למאכל?

תפוחי אדמה אומנם טעימים ואהובים על ילדים ומבוגרים כאחד, אבל הם גם עלולים להוות סכנה בריאותית של ממש. לפניכם אזהרת משרד הבריאות בנושא

תפוחי אדמה אהובים במיוחד על תינוקות וילדים, מדובר במאכל שמוגש בכל בית, בכל שבוע בוריאציות שונות: פירה, צ'יפס, תפוחי אדמה בתנור, במרק ועוד.

אבל מעבר להיותם בריאים וטעימים, תפוחי אדמה עלולים להיות מסוכנים ורעילים. 

 
לפניכם הנחיות משרד הבריאות לטיפול נכון בתפוחי האדמה וגם סימנים שיסייעו לכם לזהות תפוח אדמה רעיל:
 
​תפוחי אדמה ירוקים או בעלי כתמים ירוקים - עלולים להכיל רמות גבוהות של גליקואלקלואידים (Solanine ו-Chaconine) שהם טוקסינים (רעלנים) טבעיים. תפוחי אדמה מכילים באופן טבעי רעלנים אלו בריכוזים נמוכים מאד. 
 
זנים חדשים נבדקים לנוכחות גליקואלקלואידים ומאושרים רק הזנים בהם כמות הגליקואלקלואידים נמוכה מהמותר (0.2 מ"ג לגרם תפוח אדמה).
 
תפוחי אדמה החשופים לאור, לחות וחום - עלולים להכיל רעלנים ברמה גבוהה. כמותם באזורים הירוקים על תפוח האדמה, באזורים פגועים ובאזורים מניצים יכולה להגיע למעל 1 מ"ג לגרם תפוח אדמה.
 
תפוחי אדמה המכילים רמה גבוהה של רעלנים הם מרים מאד למאכל. אכילה של תפוחי אדמה אלו, עלולה לגרום לתחלואה של מערכת העיכול, מערכת העצבים ויכולה לגרום לסימפטומים כגון: כאבים חזקים מאד, בחילות, הקאות, שילשולים, סחרחורת, כווצי מעיים, אובדן רגישות והזיות.

במקרים קיצוניים, רמה גבוהה מאד של 3-6 מ"ג לק"ג משקל גוף - עלולה לגרום גם למוות.
 
- קילוף תפוחי אדמה לפני הבישול מפחית את רמת הרעלנים ב-30%-80%. טיגון עמוק ובישול במיקרוגל מורידים במקצת את רמת הרעלנים. 
 
- חימום או אפייה של תפוחי האדמה המכילים את הרעלנים - אינו מפחית את רמתם. 
 
- יש לאחסן תפוחי אדמה במקום חשוך, קריר ויבש.
 
- אסור לאכול תפוחי אדמה ירוקים או עם כתמים ירוקים. 
 
- יש לזכור - החזרתם של תפוחי האדמה לתנאי איחסון טובים והיעלמות הצבע הירוק - לא גורמת לפירוק הרעלנים.

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן