מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


מתכונים לילדים > מתכוני ילדים

ילדים אוכלים בריא: פיצה ולחמעג'ון מקמח מלא

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 19/11/2017
ילדים אוכלים בריא: פיצה ולחמעג'ון מקמח מלא

שני מתכונים בריאים וטעימים לכל המשפחה, הבנויים על אותו הבסיס, המורכב מבצק מקמח מלא

לפניכם מתכון לפיצה/ לחמעג'ון מקמח מלא, אשר נכתב על ידי יעל בובליצקי, בעלת "טבע נכון" -יועצת לאורח חיים בריא ותזונה טבעית  ומרפאה בצמחים ובפרחי באך.


יעל שמה דגש מיוחד על תזונה בריאה לילדים בפרט ולמבוגרים בכלל ושמחה לחלוק עם גולשי האתר חלק ממאגר המתכונים שלה.

*חשוב לזכור, על פי הנחיות משרד הבריאות החדשות יש להתחיל לתת מזון מוצק לתינוק בגיל חצי שנה.
 
 
המתכון הבא הוא בעצם שניים. לחמעגו'ן ו/או פיצה, אשר בשניהם נשתמש באותו הבצק. מצרכים לבצק (למתכון אחד בלבד יש להשתמש במחצית הכמויות המצוינות לבצק):
 
מצרכים לבצק:

1/2 קילו קמח כוסמין מלא
1/2 קילו קמח כוסמין רגיל
1 שקית שמרית
1 כפית מלח שטוחה
1 כף סילאן
1/2 כוס שמן זית
1/2 1 - 2 כוס מים חמימים
 
מצרכים לבשר הלחמעגו'ן:
 
1/2 קילו בשר בקר טחון
2 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ
1/2 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות
חופן פטרוזיליה
מלח ופלפל לפי הטעם
 
מצרכים לרוטב הפיצה:
 
2 עגבניות גדולות חתוכות לריבועים (או קופסא של עגבניות חתוכות לקוביות)
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
10-15 עלי בזיליקום קצוצים
2 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
 
 
אופן הכנת הבצק:
 
בתוך קערה גדולה מערבבים את שני סוגי הקמחים יחד עם השמרים והמלח. לאחר מכן מוסיפים את כף הסילאן, השמן וכוס של מים (את השאר משאירים בצד).

מתחילים ללוש היטב בידיים למשך 5 דקות. מרקם הבצק צריך להיות מעט דביק, לכן אם המרקם יבש מדי הוסיפו בהדרגה את שארית המים.

לאחר הלישה מניחים בקערה, מכסים היטב, עוטפים במגבת ומניחים בצד לשעה וחצי של תפיחה במקום חמים.

 
אופן הכנת הבשר:
 
במחבת מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית עד להשחמה, מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מוסיפים את הבשר יחד עם התיבול (ללא הפטרוזיליה והצנוברים) ומערבבים היטב עד אשר הבשר נצרב כולו.

מוסיפים את העגבניות ומערבבים שוב עד אשר רוב הנוזלים מתאדים.

בשלב זה מוסיפים את הצנוברים (לאחר שקלינו אותם מעט במחבת נפרדת) ומערבבים. מניחים בצד את התערובת שתתקרר.

לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים חופן של עלי פטרוזיליה קצוצים.

 
אופן הכנת הרוטב לפיצה:
 
במחבת מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית עד להשחמה, מוסיפים את השום ומערבבים היטב.

מוסיפים את העגבניות החתוכות והרסק יחד עם עלי הבזיליקום הקצוצים, מערבבים היטב ומתבלים לפי הטעם.

בשלב זה יש לראות עד כמה הרוטב סמיך (תלוי אם השתמשתם בקופסת העגבניות – כמה נוזלים היו בה).

ניתן להוסיף מעט מים ולערבב אם הרוטב סמיך מדי.

לאחר מכן מניחים בצד עד שהרוטב מתקרר.
 
הרכבת המתכונים
 
לאחר שעה וחצי של תפיחה מוציאים את הבצק מהקערה. אם השתמשתם במחצית הכמויות שצוינו לבצק ניתן להפיק כשלוש פיתות בקוטר של כ-25 ס"מ. את הבצק מחלקים ומרדדים על משטח מקומח לגודל הרצוי בעובי של כחצי ס"מ.
 
כעת התוספת תלויה בכם – בשר ללחמעגו'ן או רוטב פיצה עם גבינת מוצרלה ותוספות לבחירתכם. בשני המתכונים יש לדאוג לחמם את התנור מראש לטמפרטורה של כ-200 מעלות. לאחר שבחרתם את סוג התוספת לבצק מכניסים לתנור למשך כ 15-20 דקות, או עד שהשוליים של הבצק מזהיבים.
 
הערות:
 
במתכון הלחמעגו'ן לאחר שרידדתי את הבצק מרחתי אותו במעט שמן זית לפני שהנחתי את תוספת הבשר.
 

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן