מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


מתכונים לילדים > מתכוני ילדים

ילדים אוכלים בריא: מאפינס משיבולת שועל

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 19/11/2017
ילדים אוכלים בריא: מאפינס משיבולת שועל

מתכון נהדר למאפינס שיבולת שועל, טעים ובריא, שגם גדולים וגם קטנים יזללו בשמחה

לפניכם מתכון למאפינס שיבולת שועלאשר נכתב על ידי יעל בובליצקי, בעלת "טבע נכון" - יועצת לאורח חיים בריא ותזונה טבעית  ומרפאה בצמחים ובפרחי באך.


יעל שמה דגש מיוחד על תזונה בריאה לילדים בפרט ולמבוגרים בכלל ושמחה לחלוק עם גולשי האתר חלק ממאגר המתכונים שלה.

*חשוב לזכור, על פי הנחיות משרד הבריאות החדשות יש להתחיל לתת מזון מוצק לתינוק בגיל חצי שנה.

 
מצרכים:
 
  2 כוסות קמח כוסמין מלא
  1 כוס שיבולת שועל
  1 כפית אבקת אפייה
  1 כפית סודה לשתייה                                    
  1/2 כפית מלח
  1/2 כוס סוכר דמררה
  1/2 כוס מיץ תפוזים
  1/4 כוס שמן קנולה
  1/2 כוס רסק תפוחים טבעי
  2 ביצים
  1 כף סילאן גדושה
  1 כוס חמוציות וניתן גם להשתמש בפירות יבשים שונים אחרים (יש כמובן להשתמש רק במצרכים המתאימים לשלב ההתפתחותי של הילד ולא מסכנים אותו בחנק).
 
אופן הכנה:
 
בתוך מחבת על אש בינונית מערבבים את הסוכר יחד עם מיץ התפוזים הפירות היבשים וכף הסילאן.

מערבבים כשתיים שלוש דקות ומוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב כך ששיבולת השועל תכוסה כולה ברוטב – מניחים בצד לצינון.

בקערה גדולה מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.

מוסיפים את הביצים, השמן ומחית התפוחים ומערבבים היטב.

מוסיפים את התערובת המצוננת מהמחבת ומערבבים שוב עד שהבלילה נהיית אחידה.

ממלאים מנג'טים עד 2/3 גובה ומניחים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך כעשרים דקות (ראו הערות).

לאחר מכן מוציאים את המנג'טים מהתנור ומניחים להם להצטנן על רשת למשך כעשר דקות ואף יותר לפני שמנסים להפרידם מהמנג'טים.

 
הערות
 
שימו לב זמני האפייה יכולים להשתנות כתלות בגודל התבנית/מנג'ט, לכן שימו לב – ברגע שהמאפינס מזהיבים היטב ניתן להוציאם.
 
ניתן לקשט את ראשי המאפינס עם שיבולת שועל, חמוציות או סוכריות צבעוניות אם ממש רוצים.
 

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן