מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


מתכונים לילדים > מתכוני ילדים

ילדים אוכלים בריא: מרק אפונה עשיר בחומצה פולית

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 22/3/2016
ילדים אוכלים בריא: מרק אפונה עשיר בחומצה פולית

לפניכם מתכון למרק אפונה טעים, חמים ועשיר בחומצה פולית - המתאים לתינוקות מגיל 7 חודשים

לפניכם מתכון למרק אפונה עשיר בחומצה פולית, אשר נכתב על ידי יעל בובליצקי, בעלת "טבע נכון" -יועצת לאורח חיים בריא ותזונה טבעית  ומרפאה בצמחים ובפרחי באך.

יעל שמה דגש מיוחד על תזונה בריאה לילדים בפרט ולמבוגרים בכלל ושמחה לחלוק עם גולשי האתר חלק ממאגר המתכונים שלה.
 

המתכון מיועד לתינוקות מגיל 7 חודשים

 

מצרכים:

 
  1 גזר גדול חתוך לקוביות
 
  2 שיני שום כתוש
 
  1 בצל סגול/לבן קצוץ דק 
 
  2-1 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות 
 
  מעט פלפל שחור/מלח/אבקת שום לפי הטעם
 
  כוס וחצי (מאג) אפונה ירוקה (לא מקופסת שימורים)
 
  חופן פטרוזיליה ושמיר שטופים היטב (צרורים בחבילה נוחה לשליפה)
 
  1 כפית אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט או חומרים משמרים (לא חובה)
 
  2-3 כפות שמן לטיגון הבצל (רצוי זית או קנולה)
 
אופן הכנה:
 
שוטפים טוב את האפונה במים.

מטגנים את הבצל כדקה/שתיים בשמן ומוסיפים את הגזר.

ממשיכים לערבב עוד דקה/שתיים.

מוסיפים את שאר הירקות (מלבד הפטרוזיליה והשמיר) ומערבבים כשתי דקות.

מוסיפים את האפונה ושוב מערבבים למשך דקה/שתיים עד שהירקות מבריקים.

מוסיפים מים מינרלים או מסוננים (בעיקר אם המרק מיועד לתינוק) עד לגובה שיכסה מעט את הירקות והאפונה.

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מוסיפים את התבלינים לפי הטעם ואת אבקת המרק (אם המרק מיועד גם לתינוק ניתן לוותר על אבקת המרק או להוסיפה אחרי שהוצאנו בסוף הבישול את הכמות המיועדת לאכילת התינוק).

מבשלים על אש נמוכה למשך 20-30 דקות עם מכסה סגור ומדי פעם מערבבים.

ברגע שהירקות רכים מספיק סוגרים את האש. טוחנים את המרק ומגישים עם קרוטונים ביתיים רצוי מקמח מלא.
 
הערות
 
 * אם המרק מיועד לילד מעל גיל 9 חודשים אפשר להוסיף כורכום, כמון וכו' לפי הטעם.
 
ניתן להוסיף למרק קישואים (מי שאוהב).
 
* אם רוצים להעשיר בברזל בעיקר מעל גיל 8 חודשים אפשר להוסיף כפית חמאת שקדים/שקדייה.
                                  
 

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן