מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


מתכונים לילדים > מתכוני ילדים

ילדים אוכלים בריא: מרק עדשים כתומות עשיר בברזל

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 22/3/2016
ילדים אוכלים בריא: מרק עדשים כתומות עשיר בברזל

לפניכם מתכון למרק עדשים כתומות נהדר, טעים, עשיר בברזל ומתאים לתינוקות

לפניכם מתכון למרק עדשים כתומות, אשר נכתב על ידי יעל בובליצקי, בעלת "טבע נכון" - יועצת לאורח חיים בריא ותזונה טבעית  ומרפאה בצמחים ובפרחי באך.

יעל שמה דגש מיוחד על תזונה בריאה לילדים בפרט ולמבוגרים בכלל ושמחה לחלוק עם גולשי האתר חלק ממאגר המתכונים שלה.
 

מצרכים:
 

2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות

1 בצל סגול/לבן קצוץ דק 

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות 

2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות  
                                     
1/2 שומר גדול חתוך לקוביות 
 
כוס (מאג) של עדשים כתומות
 
מעט פלפל שחור/מלח/אבקת שום לפי הטעם
 
חופן פטרוזיליה ושמיר שטופים היטב(צרורים בחבילה נוחה לשליפה)
 
1 כפית אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט או חומרים משמרים (לא חובה)
 
2-3 כפות שמן לטיגון הבצל
 
אופן הכנה:

 

- מניחים את העדשים בתוך קערה עם מים פושרים, כך שיכסו אותן קלות, ומשרים למשך 15 דקות.
 

- שופכים את המים ומסננים את העדשים מתחת לברז.
 

- מטגנים את הבצל כדקה/שתיים בשמן, מוסיפים את השומר וממשיכים לערבב עוד דקה/שתיים.
 

- מוסיפים את שאר הירקות (מלבד הפטרוזיליה והשמיר) יחד עם העדשים ושוב מערבבים למשך דקה/שתיים עד שהירקות מבריקים.
 

- מוסיפים מים מינרלים, מורתחים או מסוננים (בעיקר אם המרק מיועד לתינוק) עד לגובה שיכסה מעט את הירקות והעדשים.
 

- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
 

- מוסיפים את התבלינים לפי הטעם ואת אבקת המרק (אם המרק מיועד גם לתינוק ניתן לוותר על אבקת המרק או להוסיפה אחרי שהוצאנו בסוף הבישול את הכמות המיועדת לאכילת התינוק).
 

- מבשלים על אש נמוכה למשך 20-30 דקות עם מכסה סגור, תוך כדי ערבוב מדי פעם, ברגע שהירקות רכים מספיק סוגרים את האש. 

 

הערות
 
* אם המרק מיועד לתינוק או סתם העדפה אישית, ניתן לטחון את המרק בעזרת מעבד מזון שיהפוך למרק סמיך וטעים).
 
* את אותו מרק במקום עדשים אפשר לעשות עם קציצות הודו/בקר העשירות בברזל (לאחר רתיחת הירקות זורקים פנימה כדורים של בשר) זמן הבישול עולה לשעה.
 
 

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן