מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


פנאי והפעלות > קיץ וחופש עם ילדים

מה צריך לדעת על פירות הקיץ שאנו אוכלים?

מאת: אבי יבלונסקי | פורסם: 25/11/2018
מה צריך לדעת על פירות הקיץ שאנו אוכלים?

הם טעימים, בריאים וגם טובים לסביבה. על מה יש להקפיד בעת אכילת פירות? וגם - כיצד כל פרי יכול לתרום לכם ולילדכם מבחינה בריאותית?

אננס

אננס הוא ללא ספק פרי נהדר. תמצאו בו מינרל שעוזר לגוף לפרק שומן, הוא חשוב לבריאות בלוטת התריס וגם עוזר לגוף להשתמש בצורה יעילה בוויטמינים כמו ביוטין (B8) ותיאמין (B1). 
 
דבר נפלא נוסף שתמצאו באננס הוא האנזים ברומלין (Bromelain),  אנזים אנטי דלקתי, המפחית הנפיחות, מקצר את משך ההחלמה ממחלות ויעיל כמעט כמו תרופה במקרים של מחלות דלקתיות, מדלקת גרון ועד לדלקת מפרקים. לאחרונה, חוקרים מהמכון ההודי לחקר רעלים מצאו שהתפקיד הכי חשוב של ברומלין היא היכולת שלו לעצור גידולים סרטניים מלהתפתח מלכתחילה. האנזים כמובן עובד כשהוא טרי. לא מקופסה ובטח שלא על פיצה. אננס מכיל גם ויטמין C וסיבים תזונתיים, שעובדים ביחד כדי לחזק את המערכת החיסונית ולשפר את רמת האנרגיה הכללית. 
 
אבטיח

אולי הפרי שהכי מזוהה עם הקיץ. אבטיח אולי מכיל הכי הרבה מים מכל הפירות (92% תכולת מים), הוא גם מגובה בכמה מנוגדי החמצון הטובים ביותר בסביבה, כמו ויטמין C (25% מהדרישה היומית בכוס אחת בלבד) וויטמין A. שני נוגדי החמצון האלה מפרידים בין רדיקלים חופשיים לכלי דם תמימים. אבל כנראה שהתכונה הכי חזקה שלו היא ללא ספק הליקופן, אחד מכלי הנשק הטובים ביותר נגד סרטן. במיוחד סרטן המעי והערמונית. אבטיח גם עשיר באופן יוצא דופן בציטרולין (Citrulline), חומצת אמינו שהגוף משתמש בה בשביל לייצר חומצת אמינו אחרת שנקראת אגרינין (Agrinine), וממנה מייצר חומרים אחרים שעושים את אותה עבודה שעושה ויאגרה.


 
פפאיה
 
הפפאיה עמוסה בוויטמין C. יותר מ- 300% ממה שאתם צריכים ביום. פפאיה מהווה גם מקור מצוין לוויטמין A וויטמין E, שעובדים בשיתוף פעולה כדי למנוע התחמצנות של כולסטרול. הפפאיה מכילה שני אנזימים - פפאין (Papain) וכימופפאין (Chymopapain) - שעוזרים במניעת דלקות בגוף כמו דלקת מפרקים, במיוחד בצורות שכוללות פגיעה בלמעלה משני מפרקים (Polyarthritis). כמו כן מכילה הפפאיה גם ליקופן, היא מגנה מפני סרטן הערמונית וסרטן המעי. את פרי המלאכים (כפי שכינה אותה קולומבוס) אפשר לאכול כמו שהוא וגם ניתן להוסיף לסלט.
 
 
גויאבה
 
הגויאבה היא מקור עשיר לצריכת וויטמינים A, C וגם לקבלת סיבים תזונתיים שעוזרים לשמור על מערכת העיכול כמו גם על המערכת החיסונית. אם תאכלו גם את הגרעינים שבתוכה, תזכו בבונוס מיוחד של אומגה 3 ואומגה 6. הגויאבה מכילה יותר ליקופן מאשר בעגבנייה או אבטיח, יותר אשלגן מאשר בבננה ממוצעת (63% יותר) יותר סיבים תזונתיים (9 גרם לכוס) ופחמימות מורכבות מאשר בכל פרי אחר. היא טובה למניעת סרטן הערמונית, יעילה בטיפול בבעיות פוריות, הפחתת כולסטרול, איזון רמות הסוכר בדם וגם עוזרת במלחמה נגד הרדיקלים החופשיים.   
 
 
פירות יער
 
למרות שתותים הם הבחירה הכי פופולארית ומוכרת במשפחה הזאת, אבל אל תשכחו את פירות היער. הם עשירים בסיבים תזונתיים (7.6 גרם לכוס), אשלגן, ויטמין C וויטמין K. פירות יער מכילים הרבה מאוד לוטאין, נוגד חמצון שחשוב לבריאות העיניים, והם גם שומרים על מערכת הלב וכלי הדם. תזונה עשירה בפירות יער יכולה גם למנוע דמנציה ואפילו לשפר את תפקוד הזיכרון. 
 
ענבים
 
ענבים מספקים לגופכם אנרגיה מיידית והם מעוררים ומרווים בו זמנית. הענבים מכילים סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, אבץ, ויטמין C, B ובטאקרוטן. מספקים 67 קלוריות ל- 100 גרם.
 
צימוקים מסייעים בהקטנת הסיכון ללקות במחלות של המעי הגס, דלקות מפרקים, כאבי ראש ומיגרנה, ומסייעים בהורדת הכולסטרול.
 
יין אדום מכיל ליקופן, המסייע בהורדת הכולסטרול הרע ובהעלאת הכולסטרול הטוב. בנוסף נחשב כאנטי אוקסידנט רב עוצמה, המנטרל רעלים מהגוף ומונע גידולים סרטניים.
 
אגס
 
האגס מכיל סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, ויטמין C , B ובטא קרוטן. מספק 63 קלוריות ל- 100 גרם .
 
למה הוא משמש? אז ככה: טוב לשיעול, הפחתת ליחה, צרידות, איבוד קול, עצירות וטיפול בקושי בהשתנה. בישול של אגסים רכים מאוד עם סוכר נבט - יעיל לבעיות במערכת הנשימה כמו: שיעול, בררונכיטיס, יובש ועוד.
 
 
מלון
 
תהליך הבשלתו של המלון נעשה גם לאחר קטיפת הפרי. בכדי לבדוק האם הפרי כבר בשל יש לבחון האם ריחו מתוק והאם האזור סביב הגבעול רך למגע. המלון מכיל כ-90%  מים, כ8-10% סוכרים, ויטמין C, בטא קרוטן, חומצה פולית ומגנזיום. מספק 30 קלוריות ל 100 גרם.
 
המלון תורם לחיזוק המערכת החיסונית, טוב לעיניים, הפחתת רגישות לזיהומים, מסייע בניקוי הגוף. נחשב למשתן, מסייע בדלקות בדרכי השתן וגם ומרווה צימאון.

 
 
 
על מה יש להקפיד בעת אכילת פירות?
 
מומלץ לצרוך פירות בנפרד ממזונות אחרים, כגון: בשר, סוכר, לחם, גבינות ועוד – מאחר והשילוב בין השניים עלול לגרום לקשיי עיכול, גזים ותחושת כבדות.
 
מומלצת צריכת פרי שלם ולא מיץ – מאחר ובמיצים כמעט ולא קיימים סיבים תזונתיים, ואחוז הסוכר גבוה הרבה יותר. בנוסף תחושת השובע לאחר שתיית הפרי נמוכה הרבה יותר.
 
לשמירה על המשקל, מומלץ לצרוך את הפירות לפני הארוחה או המנה העיקרית – יותר ויטמינים ופחות קלוריות.
 
ניתן לצרוך פרי לאחר פעילות גופנית – הדבר מרענן את הגוף בנוזלים, אנטי אוקסידנטים, ויטמינים ומינרלים.
 
במהלך היום מומלץ לשלב צריכת פרי וירק - אחד מכל צבע הקיים כיום – מאחר וכל אחד מצבעי הפרי/ירק מעיד על יתרון יחסי אחר: 
פירות/ירקות אדומים עשירים בליקופן ואנטי אוקסידנטים (נוגדי חמצון), המסייעים להפחתת הסיכון לחלות בסוגי סרטן, סכרת, מחלות לב ומסיעים לגוף בהאטת ההזדקנות
 
צהובים-כתומים מכילים בעיקר ויטמין A וויטמין C - חיוניים לבריאות הגוף, מערכת החיסון, מניעת מחלות כרוניות כסרטן והאטת ההזדקנות; כחולים-סגולים מכילים נוגדי חימצון במינון גבוה – אנטי דלקתיים (כחמוציות נגד דלקת בשלפוחית השתן), מגנים על בריאות כלי הדם, הלב, מסייעים במניעת מחלות סרטניות, מאטים תהליכי הזדקנות הגוף; ירוקים מכילים מינרלים וויטמינים חיוניים - בעיקר נוגדי חמצון המסייעים בשמירת בריאות העור וכלי הדם.
 
רצוי מאוד לאכול פירות כשהם בשלים ולא בוסר.
פירות המבשילים לאחר קטיפתם: תפוחים, אגסים, משמשים, בננות, אפרסקים, אבוקדו, מנגו, תמרים, פפאיה ואפרסמון.
פירות המבשילים לפני קטיפתם: אבטיח, מלון, תאנים, רימון, שסק, גויאבה.
 
מומלץ לאכול את הפרי עם הקליפה כשאפשר מאחר ובקליפה מצויים ויטמינים ומינרלים רבים.

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן