מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


פנאי והפעלות > חגים ומועדים עם ילדים

מתכונים קלים ומומלצים לחג השבועות

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 31/8/2017
מתכונים קלים ומומלצים לחג השבועות

כרובית מוקרמת, פיצה, בלינצ`ס, מרק יוגורט, כדורי ריקוטה ועוד - מי אמר שחייבים להסתבך עם הכנת ארוחת החג של שבועות? קבלו מתכונים מומלצים שגם ילדים וגם הורים אוהבים

*הערה: יש לשים לב למרכיבי המתכונים ולתת לילדים לאכול מהם רק במידה ומבחינת הגיל הם רשאים לאכול את כל מרכיבי המתכון: מוצרי חלב מותרים רק לאחר שהילד נחשף לירקות, פירות, בשר, דגנים וקטניות -  דבש וחלב ניגר מותרים אך ורק מגיל שנה.

 

בורקס גבינה ביתי

 
מצרכים לשתי רולדות בורקס:

קופסת גבינה לבנה 5%
קופסת גבינת פטה 5%
ביצה אחת
בצק עלים 400 גרם
שומשום
מלח
פלפל
זיתים
פטריות
 


הוראות הכנה:
מרדדים את חבילת הבצק ומחלקים לשני חלקים (שאמורים בעצם להוות שני בורקסים).

אל תוך קערה שופכים את כל הגבינות, חלמון ביצה (את החלבון יש לשמור בצד), מוסיפים מלח, פלפל, זיתים ופטריות (שחוממו מעט על המחבת).

את כל התערובת מחלקים לשניים ושופכים אל שני דפי הבצק הפרוסים, ולאחר מכן מגלגלים אותם לשני בורקסים גדולים (בצורת רולדה).

את החלק העליון של הבורקסים מורחים בחלבון הביצה ומפזרים מעל לכל השטח שומשום.

מכניסים לתנור, בחום של 200 מעלות, ומוציאים מהתנור לאחר שהבצק הזהיב.

 


כרובית מוקרמת ברוטב בשמל
 

מצרכים:
כרובית
2 כפות חמאה
2 כפות קמח
כוס חלב
מוסקט
גבינת פרמז'ן


הוראות הכנה:
חותכים את הכרובית לפרחים בגדלים שונים ומבשלים אותה בסיר עם מים.

בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים שתי כפות קמח, כוס חלב, מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומערבבים עד להסמכת התערובת.

כאשר הכרובית מוכנה (אך לא רכה מדי) מפזרים אותה בתבנית, שופכים מעליה את רוטב הבשמל, מגרדים מעל לכל גבינת פרמז'ן ומכניסים לתנור לרבע שעה, בחום של 180 מעלות, עד להזהבת הכרובית.

 

 

תפוחי אדמה בשמנת ופטריות
 

מצרכים:
ארבעה תפוחי אדמה גדולים
סלסלת פטריות שמפניון
שני בצלים
מיכל שמנת מתוקה של 15%
25 גרם חמאה
מלח
פלפל
גבינת פרמז'ן

הוראות הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים (אבל לא יותר מדי כדי שלא יתפוררו).

קוצצים את הבצל וחותכים את הפטריות לקוביות.

ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים בתוכו את הבצל (עד שהוא מזהיב) וגם את הפטריות.

שופכים החוצה את המים שהפרישו החוצה הפטריות ושופכים על התערוכבת שבתוך הסיר את מיכל השמנת המתוקה.

מוסיפים מלח ופלפל, לפי הטעם, ניתן גם להוסיף גם קצת אבקת מרק או אגוז מוסקט.

את כל התערובת שבסיר שופכים מעל לתפוחי האדמה שמסודרים בתוך תבנית המתאימה לתנור

מגרדים מעל לתפוחי האדמה והרוטב גבינת פרמז'ן ומכניסים את התבנית לתנור לרבע שעה, בחום של 180 מעלות.

 

 

פסטה ברוטב שמנת ובטטה
 

מצרכים ל-4 מנות:
בטטה גדולה
בצל אחד בינוני
מיכל שמנת מתוקה לבישול 15%
חצי כוס חלב
שני שיני שום
מלח
פלפל
שני עלי מרווה
10 עלי בזיליקום
חבילת פסטה (עדיפות לצורת קונכיות, פנה או ביסלי)


הוראות הכנה:
 חותכים את הבטטה לקוביות קטנות ומוסיפים אותה לסיר ובו כל יתר המצרכים שברשימה

מבשלים את כל התערובת על האש עד להתרככות בטטה (לשים לב לאש ולשמנת - להזהר לא לשרוף)

לבסוף, כאשר הרוטב והבטטות מוכנים, טוחנים ביחד או מועכים עם מועך פירה לקבלת רוטב סמיך ועשיר.

שופכים את כל הרוטב על הפסטה המוכנה ומגישים.

 

 

מתכונים  נוספים:
למתכון מרק גזר מוקרם - לחצו כאן

למתכון מרק יוגורט - לחו כאן

למתכון פסטה ברוטב שמנת ופיטריות - לחצו כאן

למתכון פיצה קלה להכנה - לחצו כאן

למתכון פשטידת דלעת וגבינות - לחצו כאן

למתכון עוגת גבינה - לחצו כאן

למתכון מאפינס במילוי גבינת צאן - לחצו כאן

למתכון כדורי ריקוטה - לחצו כאן

למתכון כופתאות גבינה - לחצו כאן

למתכון בלינצ'ס גבינה וצימוקים - לחצו כאן

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן