מחשבונים

מחשבון גדילה   מחשבון הריון
 

כתובת הדוא"ל שלכם:


פנאי והפעלות > חגים ומועדים עם ילדים

חנוכה: מתכוני לביבות וסופגניות מומלצים

מאת: מערכת טיפת חלב ברשת | פורסם: 4/12/2018
חנוכה: מתכוני לביבות וסופגניות מומלצים

שבעה מתכונים קלים ומהירי הכנה לסופגניות ולביבות נהדרות וטעימות לחנוכה

חג החנוכה הגיע ואתו גם הסופגניות, הלביבות ושאר המטוגנים הטעימים שקשה לנו להגיד לם "לא". רכזנו עבורכם שבעה מתוכנים מומלצים, שעלו בפורום התחרויות שלנו, במסגרת תחרות מתכונים לחנוכה שנערכה בעבר באתר. 

 

לביבות גבינה מתוקות של מירי777
מרכיבים:

קופסה אחת של גבינה לבנה 5 או 9 %
2 כפות שטוחות וגדושות של קמח תופח 
2 ביצים
שקית אחת של סוכר ווניל
כף אחת או שתיים של צימוקים קטנים אשר נשטפו במים רותחים ואם יש מספיק זמן כדאי גם להשרות אותם
 
ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים לאחר מכן מטגנים על אש מאוד קטנה בכדי שהלביבות לא תשרפנה. 
בסיום הטיגון ניתן לפזר מעל הלביבות סוכר וגם להגיש אותן בליווי ריבה, קצפת או שמנת.
 
 
 
לביבות תפוח אדמה וגבינה של מירי777
מצרכים:
3 תפוחי אדמה 
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 גביע גבינה 5%
2 כפות שמן
2 ביצים טרופות
2-3 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל 
 
ההכנה:
יש לבשל את תפוחי האדמה , מבלי לקלף אותם, ולצנן אותם.
הזהיבו קצת את הבצל בשמן, קלפו את תפוחי האדמה וגררו אותם במגררת גסה.
הוסיפו לתפוחי האדמה את הבצל ויתר המצרכים וערבבו היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
במידה והעיסה דלילה מדי ניתן להוסיף קצת פירורי לחם. 
חממו מחבת עם שמן וטגנו את הלביבות משני הצצדים. 
 
 
    
 

דונאטס של sivan82
מצרכים לבצק:

500 גר' לחם לבן בהיר
40 גר' שמרים טריים
5 גר' אבקת אפייה
250 גר' קמח שטיבל2 (קמח ללחם)
80 גר' סוכר
80 גר' חמאה
2 ביצים
1 חלמון
15 גר' מלח
300 גר' חלב
30 גר' ברנדי
 
מצרכים לרוטב ציפוי השוקולד:
200 גר' שוקולד מריר
100 גר' פונדנט
50 גר' מיים
 
מצרכים לציפוי הסופגניה ברוטב שוקולד לבן:
150 גר' פונדט
50 גר' שוקולד לבן
 
אופן ההכנה:
שמים בקערת מיקסר את כל החומרים, מלבד המלח, ומערבבים במהירות בינונית למשך 10 דקות.
הוסיפו המלח ועבדו אץ התערובת ל-3 דקות נוספות. 
כסו את הבצק והניחו אותו למשך 40 דקות במקום חמים.
חתכו את הבצק לחתיכות של 50 גר'.
גלגלו לכדור והניחו למשך כ-10 דקות.
שמנו את האצבעות שלכם וצרו חור בכל דונאט, הרחיבו אותו באמצעות האצבע.
הניחו על מגש משומן ותנו לבצק לתפוח עד שיכפיל את נפחו.
טגנו בשמן חם את הבצק למשך 2 דקות מכל צד.
והוציאו וצפו בסוכר ולאחר מכן מרחו את הציפוי הרצוי.

 

לביבות תפוחי עץ של angel202
חומרים ל-13 יחידות:

3 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר גדולים מקולפים ומגורדים בפומפיה גסה
4 כפות סוכר
2 ביצים גדולות
5 כפות גדושות קמח
1 כף צימוקים
2 כפות מים
1 כף שטוחה קינמון
 
 
לערבב את כל המרכיבים היטב ולטגן בשמן חם משני הצדדים 
עד לקבלת צבע חום בהיר.
 
 
 
לביבות הבליני של vardale777
מצרכים:
כוס וחצי קמח
כף סוכר אחת
15 גר' שמרים
כוס חלב פושר
 
אופן הכנה
ערבבו יחד את החומרים והשאירו בצד לתפוח 
הוסיפו 2 ביצים טרופות עם חצי כוס חלב, 1 כוס קמח וקצת מלח
השאירו בצד לתפוח את כל החומרים לאחר שעורבבו.
טגנו לביבות והגישו אותן עם חמאה, קוויאר, סוכר, ריבה או שמנת.
 
 
 
צ'ורוס - סופגניה דרום אמריקאית של jsz10810    
חומרים ל- 4 אנשים: 
1 ליטר מים מינרלים
1.5 ק"ג קמח
1 שקית אבקת אפייה
4 כפות סוכר
כפית אחת של מלח
1.5 ליטר שמן קנולה
 
אופן ההכנה: 
ערבבו את הקמח ואבקת האפייה ונפו אותם.
לאחר הניפוי צרו מהתערובת צורה של הר געש. 
לא ביחד, העלו על האש את המים והמלח בסיר.
כאשר המים חמים שפכו את המים המלוחים אל מרכזו של הר הגעש. 
לשים כ-10 דקות בידיים נקיות.
לאחר שהבצק הגיע למרקם עדין והוא ללא גושים צקו או הזליפו בשק זילוף עם צנטר - כוכב בגודל בינוני - גדול [1.5 ס"מ].
יוצקים בנפרד את השמן לתוך מחבת רחבה ומניחים על האש.
לאחר שהשמן רתח, הזליפו את הבצק דרך הפיה בזהירות בצורה מעגלית.
את הזליפה התחילו ממרכז המחבת כלפי חוץ בצורה מעגלית.
לאחר שהבצק סיים להזהיב הפכו וטגנו למשך מספר שניות.
הוציאו מהשמן והניחו על נייר סופג.
באמצעות מספריים חתכו את ה"ספירלה" לחתיכות באורך הרצוי [מומלץ כ-10 ס"מ].
העבירו את הצ'ורוס לכלי אשר בו סוכר ומעט קינמון, ומגלגלים עד לציפוי מלא.
כדאי מאוד להגיש עם ריבת חלב.
 
 
 
סופגניות במילוי שוקולד שילדים אוהבים של O.C
כמות: 30 סופגניות
 
חומרים:
1 ק"ג קמח מנופה
1שקית שמרים טריים (50 גרם)
6 ביצים
1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת השף הלבן
1/4 כפית מלח
2/3 כוס סוכר
 
למילוי:
250 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת השף הלבן
 
 
אופן הכנת המילוי:
בסיר קטן חממו יחד את השוקולד והקצפת הצמחית תוך כדי ערבוב עד להמסת השוקולד. הסירו מהאש והעבירו לכלי סגור ומצננים במקפיא לפחות חצי שעה.
 
אופן הכנת הבצק:
שימו בקערת מערבל את החומרים לבצק והשתדלו להכניס את המלח בנפרד מהשמרים ולא בקרבתם. שימו בוו לישה למשך 5 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט קצפת צמחית. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כ-20 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

אופן הכנת הסופגניות:
 הניחו את הבצק על גבי משטח מקומח והוציאו ממנו את האוויר ע"י תפיחות קלות. רדדו את הבצק לעלה בעובי כ- 0.6 ס"מ וקרצו עיגולים בקוטר 6 ס"מ. הניחו במרכז כל עיגול בצק חצי כף שוקולד קפוא, קפלו פנימה את שולי הבצק וגלגלו לכדורים. הניחו את הכדורים על גבי משטח מקומח כשהם מכוסים במגבת. התפיחו כ-15 דקות. חממו בסיר שמן לטיגון עמוק לחום בינוני - גבוה (175 מעלות). העבירו את הכדורים אל השמן (כ3-4 סופגניות בכל פעם), כסו את הסיר ומטגנים כ-2-3 דקות או עד שצד אחד מזהיב. הפכו צד והמשיכו לטגן ללא המכסה כ-3 דקות לפחות. הוציאו אל צלחת עם נייר סופג וצננו מעט.
 
חממו את המילוי שנותר וקשטו את הסופגניה בזיגוג שוקולד. הגישו באותו היום או הקפיאו מיד. להפשרה חממו את הסופגניות בתנור שחומם לחום בינוני ואפו כ-10 דקות.
 

יש לכם שאלה? שלחו לנו והכותבים שלנו יענו.

 

רוצים לדבר על זה בפורום? לחצו כאן